Ofte stillede spørgsmål om visum    Ofte stillede spørgsmål om pas  Ofte stillede spørgsmål om australsk ETA

Ofte stillede spørgsmål om rejse med børn

Ofte stillede spørgsmål om visum

Hvad er et visum?

Et visum er et dokument, der er udstedt af et fremmed land, og som giver dig tilladelse til at rejse ind i det pågældende land.  Det er dit ansvar at finde ud af, om din forestående rejse kræver visum eller ej.

Hvad kræves der for at ansøge om visum?

De specifikke krav varierer, men de fleste lande kræver, at du indsender aktuelle fotografier, udfylder en ansøgningsformular og indsender dit pas.  Dit pas er påkrævet, da visummet, hvis det udstedes, fastgøres på en tom visumside i passet.  Andre dokumenter kan også være påkrævet, herunder f.eks. en detaljeret rejseplan, sundhedsoplysninger og invitationsbreve.  Hyppige ændringer af visumkrav og forskrifter betyder, at forundersøgelser vedr. internationale rejseplaner kan være en forvirrende og tidskrævende proces. Visumservice fjerner forvirringen for kunder og klienter ved at opretholde en eksklusiv database, der indeholder de mest aktuelle visumkrav fra flere end 200 lande. 

Hvordan indhenter Visumservice et visum for mig?

Visumservice indhenter visa ved at indsende en udfyldt visumansøgning og andre krævede dokumenter til ambassader eller konsulater på dine vegne. Derved fjernes behovet for, at du selv møder op på, kommunikerer med og korresponderer direkte med dit destinationslands ambassade eller konsulat. 

Skal mit pas bruges, for at jeg kan få visum?

Til de fleste lande bliver et visum stemplet eller fastgjort på en visumside i et pas. Der er imidlertid enkelte undtagelser.


Skal statsborgere fra andre lande end Storbritannien have visum?

Visumservice oplyser visumkrav for rejsende af mange nationaliteter.    Uanset hvilken type pas du har, kan Visumservice tilvejebringe detaljerede visumoplysninger for de fleste destinationer. 

Hvor lang tid tager det Visumservice at behandle mit visum?

Tidsforbruget på behandling af et visum varierer afhængigt af destinationslandet.  Visumservice kan behandle visa til mange destinationer på bare én dag.

Kan Visumservice skaffe supplerende dokumenter, som jeg skal bruge til at ansøge om mit visum, f.eks. en invitation eller bekræftelse?


Visuminvitationer og -bekræftelser er dokumenter, der er godkendt af udenrigsministeriet i destinationslandet.  Disse dokumenter giver dig autorisation til at besøge det pågældende land.  Visumservice kan indhente visuminvitationer og -bekræftelser på dine vegne.

Kan jeg faxe paskopier og udfyldte ansøgninger til Visumservice for at få udstedt et visum?

Til de fleste lande skal der indsendes et originalt pas og en ansøgning med din underskrift, for at der kan ansøges om visum.  Der er imidlertid enkelte undtagelser. Gå til sektionen Visa på vores websted for at få vist visumkrav for din specifikke destination.

Tæller fotoet i mit pas som ét pasfoto? Kan jeg indsende digitalt fremstillede pasfotos?


Fotografierne, der indsendes sammen med en ansøgning om visum, skal opfylde specifikke krav vedr. størrelse, baggrundsfarve og den type papir, som fotoet er fremstillet på.  Standardstørrelsen er et 45 mm højt x 35 mm bredt foto, som skal forestille dig selv og være taget inden for den seneste måned.  Vær opmærksom på, at ethvert forsøg på at bruge digitalfotos skal stemme overens med standardkravene for pasfotos (farve, ensfarvet baggrund), og at billederne skal være udført på papir af den rette fotokvalitet. 

Har Visumservice modtaget min dokumentation?


Du kan spore din ordres status ved at besøge Statustjek, hvor du kan få opdaterede oplysninger om din ordre.  Du kan spore din ordre ved at bruge enten Visumservice-ordrenummeret og den rejsendes efternavn eller den rejsendes fødselsdato og efternavn.  Hvis du er Visumservice-kontoadministrator, kan du logge på din konto og få vist alle de ordrer, du administrerer.    

Hvad er inkluderet i de gebyrer, jeg betaler til Visumservice for mit visum?

Gebyrerne for behandling af et visum inkluderer et konsulatgebyr og et Visumservice-gebyr.  Konsulatgebyret er et gebyr, der opkræves af det land, der udsteder visummet.   Disse afgifter skal betales til konsulatet, der udsteder visummet, uanset om visummet udstedes via Visumservice eller ej.  Vær venligst opmærksom på, at de forskellige myndigheder når som helst kan ændre konsulatgebyrerne uden forudgående varsel.  Prisen for at bruge Visumservice varierer afhængigt af de serviceydelser, du har bestilt, og hvor hurtigt din dokumentation skal behandles.  Gebyrerne, som Visumservice har fastlagt, skal muliggøre og opretholde den højest mulige kvalitet på behandlingen af visa.  Visumservice-servicegebyrer og konsulatgebyrer, som opkræves af landet, der udsteder visummet, fremgår tydeligt af Visumservice-ansøgningspakken. 

Hvilke former for betaling accepterer Visumservice?

Visumservice accepterer betaling med de fleste større debet- og kreditkort, herunder bl.a.:

Debetkort: Electron, Switch, Solo, Visa Debit

Kreditkort: American Express, Diners Club, Master Card, Visa

Skal jeg lade mig vaccinere forud for internationale rejser?

Vise lande kræver, at du fremlægger bevis for vaccination imod bestemte sygdomme, for at du kan ansøge om visum.   Alle vaccinationer, der måtte være påkrævet for at kunne søge visum, fremgår tydeligt af Visumservice-informationspakken.  Du får muligvis anbefalet supplerende vaccinationer.  Hvis du vil vide, om vaccinationer anbefales i forbindelse med din rejseplan, skal du kontakte din praktiserende læge eller læse mere på www.masta-travel-health.com.

Hvor kan jeg finde de seneste rejseadvarsler?

De seneste oplysninger om rejseadvarsler, offentlige bekendtgørelser og konsulatinformationsark for alle verdens lande fås ved henvendelse til Ministeriet for Udenrigs- og Commonwealthanliggender. Besøg: http://um.dk/da

Ofte stillede spørgsmål om pas

Hvad er et pas?

Et pas er et rejsedokument, der fungerer som den endegyldige form for bevis for dit statsborgerskab. Alle lande udsteder pas til deres egne statsborgere.  Pas til danske statsborgere udstedes af kommunernes Borgerservicecentre.  Danske pas fås i to størrelser af hensyn til hyppige rejsende, jumbo og almindelig.  Jumbo-pas indeholder 48 sider, mens almindelige pas indeholder 32 sider.

Skal jeg bruge et pas?

Danske statsborgere skal bruge pas for at rejse ud af og ind i Danmark og alle andre lande i verden. Det er dit eget ansvar at være i besiddelse af korrekt identifikation, når du rejser i udlandet.

Hvor lang tid er mit pas gyldigt?

Hvis dit pas blev udstedt, da du var 16 år eller ældre, er dit pas gyldigt i 10 år. Hvis dit pas blev udstedt, da du var 15 år eller yngre, er dit pas gyldigt i 5 år.

Hvor lang tid skal mit pas være gyldigt, for at jeg kan bruge det på internationale rejser?

De fleste lande kræver, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter rejsens afslutning. Hvis dit pas udløber før dette tidspunkt, skal du ansøge om fornyelse af dit pas.  Hvis dit pas er ved at udløbe, kan Visumservice hjælpe dig.


Kan Visumservice skaffe ekstra passider til mit pas?

Nej. Du skal ansøge om et nyt pas.

Hvor mange tomme passider skal jeg have for at leve op til indrejsekrav, og hvad betragtes som en 'tom' passide?

Pas skal have et tilstrækkeligt antal tomme sider til at give plads til indrejse- og udrejsestempler fra immigrationsmyndighederne i hvert rejseland. Der kræves mindst én visumside i dit pas til hvert visum. De fleste visa, der stemples i dit pas, kræver en hel tom visumside. En 'tom' visumside skal være ren, fri for markeringer og må ikke indeholde blæk eller pletter fra andre sider i passet. 


Skal mine børn have pas?

Ja. Alle individuelle statsborgere, herunder også spædbørn, skal have deres eget pas. Andre familiemedlemmer må ikke være repræsenteret i dit pas.

Hvor gamle skal mine børn være for at kunne ansøge om børnepas?

Dine børn skal være 15 år eller yngre for at kunne ansøge om børnepas.


Ofte stillede spørgsmål om australsk ETA

Hvad er en australsk ETA?

En australsk ETA (Electronic Travel Authority) er en elektronisk udgave af et australsk visum og udstedes af Australiens udenrigsministeriums afdeling for immigration og statsborgerskab, Department of Immigration and Citizenship of Australia (DIAC).  En australsk ETA autoriserer adgang for rejsende, der er bosiddende uden for Australien, uden at der skal stemples i passet.

Findes der forskellige typer australsk ETA?

Ja, der er 3 forskellige typer australsk ETA.  Der findes en Turist ETA, en Kortvarig forretnings ETA og en Langvarig forretnings ETA.  Turist ETA er udelukkende gældende for fritidsrejser og er gyldig i 1 år.  Kortvarig forretnings ETA er udelukkende gældende for forretningsrejser og er gyldig i 1 år.  Langvarig forretnings ETA er udelukkende gældende for forretningsrejser og er gyldig i op til 10 år eller i resten af gyldighedsperioden på dit pas.

Hvem er berettiget til australsk ETA?

Du er berettiget til australsk ETA, hvis du er bosiddende uden for Australien og har pas fra et godkendt land.

Lande med godkendelse til australsk ETA er:

Andorra                                 Malaysia

Østrig                                   Malta

Belgien                                  Monaco

Brunei                                   Holland

Canada                                  Norge

Danmark                                Portugal

Finland                                  Republikken San Marino

Frankrig                                  Singapore

Tyskland                               Sydkorea

Grækenland                                 Spanien

Hongkong (SAR)*                 Sverige

Island                                 Schweiz

Irland                                 Taiwan**

Italien                                    Storbritannien

Japan                                  Storbritannien

Liechtenstein                       USA

Luxembourg                        Vatikanet 

* Et identitetsdokument fra Hongkong (HKDI) kan ikke bruges til at ansøge om ETA. Indbyggere fra Hongkong skal have et borgerpas for at kunne ansøge om dette visum.

** Indehavere af Taiwan-pas kan kun behandles vedr. ETA, hvis de er bosiddende og ansøger i Taiwan. Ansøgninger kan indgives ved et godkendt ETA-rejsebureau i Taiwan eller Australian Visa Services-kontoret i Taipei.

Du kan kun søge om australsk ETA, hvis du er bosiddende uden for Australien. 

Hvorfor er der ingen visummærkat i mit pas?

De australske myndigheder indførte et elektronisk visumsystem, for at rejsende ikke længere skulle indsende deres pas til en australsk ambassade. Systemet fungerer via det verdensomspændende flyinformationssystem, som alle flyselskaber og krydstogtrederier har adgang til. Når dit Electronic Travel Authority-visum (ETA) er udstedt, eksisterer det udelukkende i dette system.

Skal jeg have en billet, før jeg søger om ETA?

Nej. Du behøver ikke at have arrangeret din flyvning til Australien, inden du ansøger om ETA.

Hvor lang tid tager det at behandle mit visum?

I de fleste tilfælde behandles ETA-visumansøgninger omgående. Behandlingen kan imidlertid blive forsinket, hvis du indtaster forkerte oplysninger, hvis du er dømt i en straffesag, eller hvis din ansøgning henvises.

Det er også vigtigt at være opmærksom på, at forretnings-ETA'er med lang gyldighed generelt tager op til 2 dage at behandle.

Hvordan indhenter Visumservice australsk ETA?

Visumservice tilbyder Australsk ETA-serviceydelser til danske statsborgere ved at indsende korrekt dokumentation på dine vegne til Australiens udenrigsministeriums afdeling for immigration og statsborgerskab, Department of Immigration and Citizenship of Australia (DIAC).  Visumservice forenkler ansøgningsprocessen ved at fjerne behovet for, at du selv skal besøge, kommunikere og korrespondere direkte med DIAC.

Ofte stillede spørgsmål om rejser med børn

Skal børn og spædbørn have deres eget danske pas?

Alle individuelle danske statsborgere skal have deres eget pas. Andre medlemmer af din familie må ikke være repræsenteret i dit pas. Spædbørn skal nu have deres eget pas.

Hvor gammelt skal mit barn være for at kunne få børnepas?

Dit barn skal være 16 år eller yngre og være anerkendt dansk statsborger for at kunne få børnepas.

Hvor lang tid er mit barns pas gyldigt?

Et pas, der er udstedt til et barn, som er yngre end 15, er gyldigt i 5 år fra udstedelsesdatoen.  Alle pas, der er udstedt til personer, som er ældre end 15, er gyldige i 10 år fra udstedelsesdatoen.

Skal mine børn have visa?

Kravene vedr. visum er ens for alle rejsende uanset alder. Besøg venligst vores Visa-sektion for at få oplyst aktuelle, specifikke visumkrav for dine børn.

Min ægtefælle og jeg er skilt.  Skal vores børn opfylde særlige paskrav, da vi ikke længere er gift?

Kravene i forbindelse med ansøgning om pas til børn af fraskilte forældre varierer afhængigt af forældremyndigheden.  Det betyder, at hver ansøgning kan være underlagt forskellige behandlingskrav.  Hvis du har behov for flere oplysninger vedr. dine specifikke forældremyndighedskrav, bedes du kontakte en Visumservice-visumekspert på adressen info@visumservice.dk for at få mere at vide. 

Hvilke paskrav stilles der til børn, der bor hos værger, der ikke er deres biologiske forældre?

Der gælder supplerende krav for børn, der forsørges af, eller som er anbragt hos plejeforældre eller værger.  Alle børn under 15 år skal uanset omstændighederne aflevere en pasansøgning, som er underskrevet af en voksen. Kontakt en Visumservice-visumekspert på adressen info@visumservice.dk for at få nærmere oplysninger vedr. værgemål.