Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål om visum    Ofte stillede spørgsmål om pas  Ofte stillede spørgsmål om australsk ETA

Ofte stillede spørgsmål om rejse med børn

Ofte stillede spørgsmål om visum

Hvad er et visum?

Et visum er et dokument, der er udstedt af et land, og som giver dig tilladelse til at rejse ind i det pågældende land.  Det er dit ansvar at finde ud af, om din forestående rejse kræver visum eller ej.  Gå til sektionen Visum på vores websted for at få vist visumkrav for din specifikke destination.   

Hvad kræves der for at ansøge om visum?

De specifikke krav varierer, men de fleste lande kræver, at du indsender aktuelle fotografier, udfylder en ansøgningsformular og indsender dit pas.  Dit pas er påkrævet, da visummet, hvis det udstedes, fastgøres på en tom visumside i passet.  Andre dokumenter kan også være påkrævet, herunder f.eks. en detaljeret rejseplan, sundhedsoplysninger og invitationsbreve.  Hyppige ændringer af visumkrav betyder, at planlægningen af rejsen kan være en forvirrende og tidskrævende proces. Visumservice fjerner forvirringen for kunder ved at have en opdateret database, der indeholder aktuelle visumkrav fra flere end 200 lande.  Hvis du vil vide, om du skal have visum for at rejse til din specifikke destination, skal du gå til sektionen Visum på vores websted.

Hvordan indhenter Visumservice et visum for mig?

Visumservice indhenter visa ved at indsende en udfyldt visumansøgning og andre krævede dokumenter til ambassader eller konsulater på dine vegne. Derved fjernes behovet for, at du selv møder op på, kommunikerer med og korresponderer direkte med dit destinationslands ambassade eller konsulat.  Gå til sektionen Visum på vores websted for at få vist visumkrav for din specifikke destination.

Skal mit pas bruges, for at jeg kan få visum?

Til de fleste lande bliver et visum stemplet eller fastgjort på en side i et pas. Der er imidlertid enkelte undtagelser. Gå til sektionen Visum på vores websted for at få vist visumkrav for din specifikke destination.

Skal statsborgere fra andre lande end Danmark have visum?

Visumservice oplyser visumkrav for rejsende af mange nationaliteter.  Uanset hvilken type pas du har, kan Visumservice tilvejebringe detaljerede visumoplysninger for de fleste destinationer.  Gå til sektionen Visum på vores websted for at få vist visumkrav for din specifikke destination.

Hvor lang tid tager det Visumservice at behandle mit visum?

Tiden på behandling af et visum varierer afhængigt af destinationslandet.  Visumservice kan behandle visa til mange destinationer på bare én dag.  Besøg sektionen Visum, og vælg dit rejseland for at finde ud af behandlingstiden på visum.

Kan Visumservice skaffe supplerende dokumenter, som jeg skal bruge til at ansøge om mit visum, f.eks. en invitation eller bekræftelse?

Visuminvitationer og -bekræftelser er dokumenter, der ofte er godkendt af udenrigsministeriet i destinationslandet.  Disse dokumenter giver dig autorisation til at besøge det pågældende land.  Visumservice kan indhente visuminvitationer og -bekræftelser på dine vegne.  Gå til sektionen Visum på vores websted for at få vist visumkravene for din specifikke destination.

Kan jeg maile paskopier og udfyldte ansøgninger til Visumservice for at få udstedt et visum?

Til de fleste lande skal der indsendes et originalt pas og en ansøgning med din underskrift, for at der kan ansøges om visum.  Der er imidlertid enkelte undtagelser. Gå til sektionen Visum på vores websted for at få vist visumkrav for din specifikke destination.

Tæller fotoet i mit pas som ét pasfoto? Kan jeg indsende digitalt fremstillede pasfotos?
Fotografierne, der indsendes sammen med en ansøgning om visum, skal opfylde specifikke krav vedr. størrelse, baggrundsfarve og den type papir, som fotoet er fremstillet på.  Standardstørrelsen er et 45 mm højt x 35 mm bredt foto, som skal forestille dig selv og være taget inden for den seneste måned.  Vær opmærksom på, at ethvert forsøg på at bruge digitalfotos skal stemme overens med standardkravene for pasfotos (farve, ensfarvet baggrund), og at billederne skal være udført på papir af den rette fotokvalitet.  Gå til sektionen Visuma på vores websted for at få vist fotokrav for din specifikke destination.

Har Visumservice modtaget min dokumentation?

Du kan spore din ordres status ved at besøge Statustjek, hvor du kan få opdaterede oplysninger om din ordre.  Du kan spore din ordre ved at bruge enten Visumservice-ordrenummeret og den rejsendes efternavn eller den rejsendes fødselsdato og efternavn.  Hvis du er Visumservice-kontoadministrator, kan du logge på din konto og få vist alle de ordrer, du administrerer.    

Hvad er inkluderet i de gebyrer, jeg betaler til Visumservice for mit visum?

Gebyrerne for behandling af et visum inkluderer et konsulatgebyr og et Visumservice-gebyr.  Konsulatgebyret er et gebyr, der opkræves af det land, der udsteder visummet.   Disse afgifter skal betales til konsulatet, der udsteder visummet, uanset om visummet udstedes via Visumservice eller ej.  Vær venligst opmærksom på, at de forskellige myndigheder når som helst kan ændre konsulatgebyrerne uden forudgående varsel.  Prisen for at bruge Visumservice varierer afhængigt af de serviceydelser, du har bestilt, og hvor hurtigt dine dokumenter skal behandles.  Gebyrerne, som Visumservice har fastlagt, skal muliggøre og opretholde den højest mulige kvalitet på behandlingen af visa.  Visumservice-servicegebyrer og konsulatgebyrer, som opkræves af landet, der udsteder visummet, fremgår tydeligt af Visumservice-ansøgningspakken.  Gå til sektionen Visa på vores websted for at få vist visumkrav for din specifikke destination.

Hvilke former for betaling accepterer Visumservice?

Visumservice accepterer betaling med kreditkort, herunder bl.a. Visa, American Express, Mastercard med flere, og andre betalingsmidler, der afhænger af den indgåede købsaftale.

Skal jeg lade mig vaccinere forud for internationale rejser?

Visse lande kræver, at du fremlægger bevis for vaccination imod bestemte sygdomme, for at du kan ansøge om visum.   Alle vaccinationer, der måtte være påkrævet for at kunne søge visum, fremgår tydeligt af Visumservice-informationspakken.  Du får muligvis anbefalet supplerende vaccinationer.  Hvis du vil vide, om vaccinationer anbefales i forbindelse med din rejseplan, skal du kontakte din praktiserende læge eller læse mere på www.ssi.dk.

Hvor kan jeg finde de seneste rejseadvarsler?

De seneste oplysninger om rejseadvarsler, offentlige bekendtgørelser og konsulatinformationsark for alle verdens lande fås ved henvendelse til Udenrigsministeriet. Besøg: Udenrigsministeriet.

Ofte stillede spørgsmål om pas

Hvad er et pas?

Et pas er et rejsedokument, der fungerer som den endegyldige form for bevis for dit statsborgerskab. Alle lande udsteder pas til deres egne statsborgere. Pas til statsborgere i Dansk udstedes af Borgerservice på rådhuset i din kommune. 

Skal jeg bruge et pas?

Statsborgere i Dansk skal bruge pas for at rejse ud af og ind i Danmark og alle andre lande i verden. Det er dit eget ansvar at være i besiddelse af korrekt identifikation, når du rejser i udlandet.

Hvor lang tid er mit pas gyldigt?

Hvis dit pas blev udstedt, da du var 16 år eller ældre, er dit pas gyldigt i 10 år. Hvis dit pas blev udstedt, da du var 15 år eller yngre, er dit pas gyldigt i 5 år.

Hvor lang tid skal mit pas være gyldigt, for at jeg kan bruge det på internationale rejser?

De fleste lande kræver, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter rejsens afslutning. Hvis dit pas udløber før dette tidspunkt, skal du ansøge om fornyelse af dit pas.  Se i sektionen Visum for at finde ud af, hvor længe et pas skal være gyldigt for individuelle rejselande.

Hvor mange tomme passider skal jeg have for at leve op til indrejsekrav, og hvad betragtes som en 'tom' passide?

Pas skal have et tilstrækkeligt antal tomme sider til at give plads til indrejse- og udrejsestempler fra immigrationsmyndighederne i hvert rejseland. Der kræves mindst én side i dit pas til hvert visum. De fleste visa, der stemples i dit pas, kræver en hel tom side. En 'tom' side skal være ren, fri for markeringer og må ikke indeholde blæk eller pletter fra andre sider i passet. 

Skal mine børn have pas?

Ja. Alle individuelle statsborgere, herunder også spædbørn, skal have deres eget pas. Andre familiemedlemmer må ikke være repræsenteret i dit pas.

Hvor gamle skal mine børn være for at kunne ansøge om børnepas?

Dine børn skal være 15 år eller yngre for at kunne ansøge om børnepas. 

Ofte stillede spørgsmål om australsk ETA

Hvad er en australsk ETA?

En australsk ETA (Electronic Travel Authority) er en elektronisk udgave af et australsk visum og udstedes af Australiens udenrigsministeriums afdeling for immigration og statsborgerskab, Department of Immigration and Citizenship of Australia (DIAC).  En australsk ETA autoriserer adgang for rejsende, der er bosiddende uden for Australien, uden at der skal stemples i passet. Hvis du vil have din australske ETA med det samme, skal du gå til sektionen Australsk ETA på vores websted.

Findes der forskellige typer australsk ETA?

Ja, der er 2 forskellige typer australsk ETA.  Der findes en Turist ETA og en Forretnings ETA.  Turist ETA er udelukkende gældende for fritidsrejser og er gyldig i 1 år.  Forretnings ETA er udelukkende gældende for forretningsrejser og er gyldig i 1 år. Hvis du vil have din australske ETA med det samme, skal du gå til sektionen Australsk ETA på vores websted.

Hvem er berettiget til australsk ETA?

Du er berettiget til australsk ETA, hvis du er bosiddende uden for Australien og har pas fra et godkendt land.

Lande med godkendelse til australsk ETA er:

Andorra                                 Malaysia

Østrig                                   Malta

Belgien                                  Monaco

Brunei                                   Holland

Canada                                  Norge

Danmark                                Portugal

Finland                                  Republikken San Marino

Frankrig                                  Singapore

Tyskland                               Sydkorea

Grækenland                                 Spanien

Hongkong (SAR)*                 Sverige

Island                                 Schweiz

Irland                                 Taiwan**

Italien                                    Storbritannien - Britisk borger

Japan                                  Storbritannien - Britisk statsborger (oversøisk)

Liechtenstein                       USA

Luxembourg                        Vatikanet 

* Et identitetsdokument fra Hongkong (HKDI) kan ikke bruges til at ansøge om ETA. Indbyggere fra Hongkong skal have et borgerpas for at kunne ansøge om dette visum.

** Indehavere af Taiwan-pas kan kun behandles vedr. ETA, hvis de er bosiddende og ansøger i Taiwan. Ansøgninger kan indgives ved et godkendt ETA-rejsebureau i Taiwan eller Australian Visa Services-kontoret i Taipei.

Du kan kun søge om australsk ETA, hvis du er bosiddende uden for Australien.  Hvis du ikke lever op til berettigelseskravene til ETA, bedes du besøge sektionen Visum på vores websted for at fastlægge dine specifikke visumkrav i forbindelse med Australien.

Hvorfor er der ingen visummærkat i mit pas?

De australske myndigheder indførte et elektronisk visumsystem, for at rejsende ikke længere skulle indsende deres pas til en australsk ambassade. Systemet fungerer via det verdensomspændende flyinformationssystem, som alle flyselskaber og krydstogtrederier har adgang til. Når dit Electronic Travel Authority-visum (ETA) er udstedt, eksisterer det udelukkende i dette system.

Skal jeg have en billet, før jeg søger om ETA?

Nej. Du behøver ikke at have arrangeret din flyvning til Australien, inden du ansøger om ETA.

Hvor lang tid tager det at behandle mit visum?

I de fleste tilfælde behandles ETA-visumansøgninger omgående. Behandlingen kan imidlertid blive forsinket, hvis du indtaster forkerte oplysninger, hvis du er dømt i en straffesag, eller hvis din ansøgning henvises.

Det er også vigtigt at være opmærksom på, at forretnings-ETA'er med lang gyldighed generelt tager op til 2 dage at behandle.

Hvordan indhenter Visumservice australsk ETA?

Visumservice tilbyder Australsk ETA-serviceydelser til danske statsborgere ved at indsende korrekt dokumentation på dine vegne til Australiens udenrigsministeriums afdeling for immigration og statsborgerskab, Department of Immigration and Citizenship of Australia (DIAC).  Visumservice forenkler ansøgningsprocessen ved at fjerne behovet for, at du selv skal besøge, kommunikere og korrespondere direkte med DIAC. Hvis du vil have din australske ETA med det samme, skal du gå til sektionen Australsk ETA på vores websted.

Ofte stillede spørgsmål om rejser med børn

Skal børn og spædbørn have deres eget danske pas?

Alle individuelle statsborgere i Dansk skal have deres eget pas. Andre medlemmer af din familie må ikke være repræsenteret i dit pas. Spædbørn skal nu have deres eget pas.

Hvor gammelt skal mit barn være for at kunne få børnepas?

Dit barn skal være 12 år eller yngre og være anerkendt statsborger i Dansk for at kunne få børnepas. 

Hvor lang tid er mit barns pas gyldigt?

Et pas, der er udstedt til et barn, som er yngre end 12, er gyldigt i 3 år fra udstedelsesdatoen.  Alle pas, der er udstedt til personer, som er ældre end 15, er gyldige i 5 år fra udstedelsesdatoen. 

Skal mine børn have visa?

Kravene vedr. visum er ens for alle rejsende uanset alder. Besøg venligst vores Visa-sektion for at få oplyst aktuelle, specifikke visumkrav for dine børn.